--------------------------------------------------------

Piena

PIENA, HET VERHAAL VAN PIENA GOUDRIAAN

Pienabladeren01Hiernaast een impressie van Piena, Het verhaal van Piena Goudriaan (eerste 30 pagina’s).

Voorkant boekPiena2015032912Piena2015032913Piena20150329113
Enkele jaren geleden kreeg ik het dagboek van mijn overgrootmoeder, Piena Goudriaan (1902-1996), in handen. Zij begon haar herinneringen op te schrijven toen zij tachtig jaar was. Ze begint haar verhaal in de Utrechtse volksbuurt Wijk C, waar ze als kind opgroeide en neemt de lezer mee op een reis die veertig jaar duurt.

Ik werd gegrepen door haar levensverhaal en besloot om Piena een stem te geven. Haar geheugen was zeker nog niet van hoge leeftijd en daardoor is het verhaal een bijzonder ooggetuigenverslag geworden van iemand die zich bewust was van het heden, juist vanwege haar intense verleden vol armoe, onrecht en harde arbeid.

Het boek is 190 pagina’s dik, inclusief 26 foto’s, samengesteld uit eigen familiecollectie en uit het archief van het Nederlands Volksbuurtmuseum. Zij hebben deze foto’s geheel belangeloos versterkt, waarvoor ik het museum zeer dankbaar ben. Piena wordt geleverd met een boekenlegger die u als naslagwerk kunt gebruiken. Op de ene kant ziet u twee plattegronden van Wijk C. Het hedendaagse Wijk C is over de oude plattegrond van circa 1900 gelegd. Op de andere zijde vindt u een beknopte stamboom van Piena’s familie. In het boek staan ook vele voetnoten, met bijvoorbeeld uitleg over woorden die niet meer gebruikt worden of beroepen die niet meer beoefend worden.
In dit filmpje krijgt u korte impressie van Piena, het verhaal van Piena Goudriaan (de eerste vijftien pagina’s uit het boek).

U kunt Piena bestellen door even contact op te nemen voor de nodige bestelinformatie.
Piena is ook te koop in de Utrechtse boekenzaken Broese bij de Stadhuisbrug, Libris bij de Dom, Blijeveld op Janskerkhof, De Rooie Rat op de Oudegracht, Readshop op de Oudegracht (ten hoogte van het Ledig Erf) en uiteraard het Nederlands Volksbuurtmuseum.

Voor meer informatie: Piena op facebook of Piena op twitter.

Pienabladeren02


--------------------------------------------------------